Medicatieschema

Het correct gebruik van geneesmiddelen is niet eenvoudig. Kunt u er soms niet meer aan uit? Dan helpt uw apotheker u graag door een overzicht te maken. Een medicatieschema is een overzicht waarin staat welke geneesmiddelen u moet nemen en in welke hoeveelheid. Dit helpt u om uw medicatie juist in te nemen.

U kunt ook een leeg medicatieschema vragen en thuis invullen welke medicatie u juist neemt. Daarbij horen ook vitamines, pijnstillers, voedingssupplementen, ... Dit ingevulde schema kunt u dan meenemen naar de apotheek waar u het samen met uw apotheker kunt overlopen. Op deze manier kan gecontroleerd worden of de medicijnen die u neemt samen genomen mogen worden.

Dit medicatieschema kunt u best altijd op zak hebben zodat u deze gegevens kunt tonen bij een ziekenhuisopname of een bezoek aan de apotheek van wacht.

Wij kunnen u ook helpen met uw medicatie door uw pillendoos wekelijks te vullen. U hoeft ze dan enkel af te halen en dan hoeft u zich geen zorgen te maken dat u pilletjes zou vergeten of verkeerd zou innemen.

Info hierover kunt u steeds vragen bij een van onze medewerkers in onze apotheken in Berchem.
Deze dienst is volledig gratis.