medicatieschema

Geneesmiddelen op een goede manier nemen is niet eenvoudig. Geraak je er soms niet meer aan uit? Wij helpen u graag om een overzicht te maken. Een medicatieschema is zo'n overzicht waar in staat welke geneesmiddelen je moet nemen en welke hoeveelheid ervan. Het helpt je om je medicatie juist in te nemen. 

Je kan bij ons een leeg schema vragen en thuis invullen welke medicatie je juist neemt. Daarbij horen ook vitamines, pijnstillers, homeopatie, voedingssupplementen enzovoort. Dit ingevulde schema neem je dan mee naar de apotheek, zodat we het samen kunnen overlopen. Zo kunnen we kijken of je geen medicatie neemt die niet goed samengaat of medicatie die je misschien wel dubbel neemt.

Dit medicatieschema kan je best altijd op zak hebben zodat je deze gegevens kan tonen bij een ziekenhuisopname of een bezoek aan de apotheek van wacht.

Wij kunnen u ook helpen met uw medicatie door uw pillendoos wekelijks te vullen. U hoeft ze dan enkel af te halen en dan hoeft u zich geen zorgen te maken dat u pilletjes zou vergeten of verkeerd zou innemen.

Info hierover kan je steeds vragen bij een van onze medewerkers in onze apotheken in Berchem. Deze dienst is volledig GRATIS.